Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Ostrov, 26. dubna 2024 (VS ČR) Tradiční Den bezpečnosti na Mírovém náměstí v Ostrově opět nezklamal. I letos se ho zúčastnila Vězeňská služba a předvedla široké veřejnosti, co všechno dělá pro zajištění bezpečnosti společnosti. Akce přilákala mnoho návštěvníků, kteří si mohli prohlédnout techniku, výstroj a vybavení vězeňské služby, ale také se dozvědět více o práci zaměstnanců.

Již od 16 hodin se na náměstí rozvíjela pestrá paleta expozic Integrovaného záchranného systému. Prezentace Věznice Ostrov patřila k těm nejnavštěvovanějším. Návštěvníci si s nadšením prohlíželi sanitku a eskortní autobus, které slouží k zajišťování bezpečného transportu vězňů. Pro nejmenší byla připravena kreativní dílnička, kde si mohly vymalovat odlitky ze sádry a odnést si domů originální památeční předmět.

Kromě zábavy pro děti expozice nabídla i vhled do práce Vězeňské služby. Vystavena byla výzbroj a výstroj příslušníků, zbraně a donucovací prostředky, zadržené nepovolené předměty a také výrobky zhotovené odsouzenými pod vedením odborných instruktorů ve věznici. Zájemci se tak mohli dozvědět více o tom, jak probíhá život za mřížemi a jak se vězni zapojují do resocializačních programů.

Personalisté Věznice Ostrov zodpovídali na dotazy zájemců o volné pracovní pozice a informovali je o náplni práce a přijímacím řízení na pracovní a služební místa.

Vrcholem programu byla bezesporu ukázka z výcviku protidrogové služební kynologie. Psovodi předvedli perfektní souhru se svými čtyřnohými parťáky a demonstrovali jejich úžasné dovednosti při vyhledávání drog. Nadšení a obdiv v očích dětí i dospělých svědčily o tom, že tato ukázka patřila k těm nejnapínavějším momentům celého dne.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X