Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

OSTROV 10. června 2019 (VS ČR)       V sobotu 8. června 2019 se v Ostrově uskutečnil další ročník XTERRA CITY TRIATHLON Ostrov. Závod byl součástí českého poháru v terénním triatlonu a účastníkům závodu zpestřilo den také několik zajímavostí. Jednou z nich byl vložený závod příslušníků Vězeňské služby ČR, kteří měli v Ostrově své mistrovství.

Na stavbě trati se podílelo 18 odsouzených z ostrovské věznice, kterou závodníci míjeli během cyklistické

části. Vězni se na technickém zajištění závodu podíleli dobrovolně a pracovali pod dohledem pracovníků věznice v rámci resocializace. „Spolupráce s nimi proběhla k absolutní spokojenosti! Na odsouzených bylo vidět, že si té příležitosti nesmírně váží. Mohu říct, že takhle skvělé pracovníky jsme nikdy neměli,“ uvedl ředitel závodu Vladimír Malý.

První disciplínou bylo plavání na trati dlouhé 500 metrů na Velkém Rybníce, teplota vody 19 stupňů příjemně překvapila závodníky a neopreny mohly zůstat doma. Druhá disciplína, cyklistická část dlouhá 22 km, vedla terénem přes Sadov, Hájek a Nejdu  s cílem v Ostrově nad Ohří na Starém městě. V zámeckém parku byla pak odstartována poslední disciplína v běhu na 5 km s cílem na Starém náměstí v Ostrově.

Všichni závodníci v přeboru Vězeňské služby obstáli se ctí, žádný z nich náročný závod nevzdal a všichni jednotlivci i štafety byli v cíli přivítáni hlasitým potleskem.

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.