Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

OSTROV 23. února 2023 (VSČR) V pátek 27. ledna 2023 proběhla beseda se studenty 2. a 3. ročníku karlovarské zdravotnické školy a v pátek 17. února 2023 pak beseda se studenty 3. a 4. ročníků Soukromé obchodní akademie podnikatel v Karlových Varech. Obě besedy vedli zaměstnanci Věznice Ostrov David Slavík, Simona Čepeláková a Jiří Vorel.

Žáci byli informováni obecně o VSČR, Věznici Ostrov, o rizikovém chování jako např. užívání návykových látek aj. Na besedě byli přítomni i dva odsouzení, kteří vyprávěli své životní příběhy, které je dovedly až do vězení. Na závěr byly zodpovězeny dotazy. Beseda měla velice pozitivní ohlas.

Řediteli věznice bylo doručeno poděkování:

Vážený pane řediteli, 

dne 27. ledna se v naší škole uskutečnila beseda na téma prevence sociálně patologických jevů/kriminalita, drogy se zaměstnanci a vybranými vězni z Vaší věznice. Tato beseda se uskutečnila již podruhé a měla velké ohlasy jak u žáků, tak u přítomných kolegů. Žáci si vyslechli zajímavé informace o režimu věznice, způsobu práce s vězni, a hlavně je zaujaly životní příběhy obou vězňů Patrika a Jardy. Pro dospívající teenagery, kteří se mnohdy v době dospívání hledají, jsou tyto příběhy poučné a já doufám, že i odrazující.

Chtěla bych touto cestou poděkovat za skvělou práci pana mjr. Bc. Davida Slavíka a celého týmu. 

Těším se na další spolupráci.

S pozdravem M. Halámková (SZŠ a VOŠZ Karlovy Vary)

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X