Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Karviná 1. listopadu (VS ČR) – Zaměstnanci věznice se včera připojili k projektu "Hromadné darování krve s VS ČR". Nejen pravidelní registrovaní dárci, ale i prvodárci darovali krev v Nemocnici Karviná - Ráj.

Akce "Hromadné darování krve s vězeňskou službou" se letos uskutečnila potřetí. V minulých dvou letech dojížděli naši zaměstnanci do odběrového centra ve Fakultní nemocnici v Ostravě. Letos jsme navázali spolupráci s nejbližší nemocnicí, konkrétně s Nemocnicí v Karviné - Ráji, která je od věznice vzdálena jen několik desítek metrů.     

Hlavním záměrem celého projektu je plošně pomoci s aktuálním nedostatkem krevních zásob v České republice. Dárců krve dlouhodobě ubývá a potřeba léčby transfuzními přípravky neklesá. Z tohoto důvodu se Vězeňská služba ČR i v této nelehké době rozhodla v rámci společenské odpovědnosti pomoci.

O 3. ročníku projektu Hromadné darování krve s vězeňskou službou se můžete dočíst také na https://www.vscr.cz/clanky/detail/3-rocnik-hromadneho-darovani-krve-s-vs-cr-zahajen nebo na https://www.facebook.com/vezenskasluzbacz/, https://twitter.com/CrSluzba.

red

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.