Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Karviná, 08. října (VS ČR) Na volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR jsme ve věznici připraveni.  

Pro účely voleb byla pro dnešní den uzpůsobena víceúčelová místnost věznice. Místnost je vybavena zástěnou pro úpravu volebních lístků. Přenosnou, zapečetěnou volební urnu s sebou přinesou členové okrskové volební komise. 

K dnešnímu dni je ve věznici umístěno 174 odsouzených. Pokud odečteme cizince a osoby, které nejsou způsobilé k právním úkonům je z tohoto počtu oprávněných voličů 169. Celkem 84 odsouzených se však vyjádřilo, že nemají zájem volit.

Do zvláštního seznamu voličů, který jsme 01.10.2021 odevzdali na Magistrát města Karviné, bylo zapsáno 85 odsouzených. Pět odsouzených si však ve stanoveném termínu nevyřídilo platný doklad totožnosti a nemohou se proto voleb zúčastnit.

Před členy okrskové volební komise, kteří se do věznice dostaví dnes ve 14.30 hodin, by tedy mělo být postupně navedeno 80 odsouzených. Ale ani toto nemusí být konečné číslo. Máme zkušenost, že zhruba 10% z nich si účast u voleb na poslední chvíli z nejrůznějších důvodů rozmyslí.

Samozřejmostí bude dodržení všech platných protiepidemických opatření. Odsouzení budou vybaveni ochranou dýchacích cest. Roušky si sundají pouze po dobu nezbytné identifikace.

red

Sdílet článek

Facebook
Platforma X