Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Věznice Karviná se v měsíci listopadu představila na akcích "Volba povolání" a "Student a job".

Rozhodnout se, jakou zvolit střední školu, není pro mnohé vycházející školáky jednoduché, tak jako není jednoduché se orientovat v pracovních příležitostech. Proto se v Havířově dne 03.11.2022, Karviné dne 09.11.2022, Orlové dne 23.11.2022  konaly akce Volba povolání a v Ostravě dne 25.11.2022 konala akce „Student a Job“. Tyto akce byly ideální příležitostí jednak pro absolventy základních a středních škol, ale také pro firmy, které hledají zaměstnance nebo naopak zájemci hledají zaměstnání.

Výběr správné střední školy může mladým lidem ovlivnit jejich budoucí život. Jednotlivé školy sice pořádají dny otevřených dveří, ale na těchto akcích se prezentovaly všechny na jednom místě. Kromě stánků mohli absolventi škol vidět i praktické ukázky a čerpat informace i u stánků informačního a poradenského centra Úřadu práce a z řad zaměstnavatelů, mezi kterými také byla Věznice Karviná.

Personalistky věznice odpovídaly nejen na četné dotazy absolventů škol, ale i rodičů a někdy i učitelů. Největším lákadlem byly praktické ukázky, např. ukázky ze sebeobrany, poskytnutí první pomoci a v neposlední řadě i výzbroj a výstroj příslušníka Věznice Karviná, který se akcí také zúčastnil. Mnozí z příchozích si oblékli neprůstřelnou vestu a další výstroj a někteří z odvážlivců otestovali v této výstroji svou fyzickou zdatnost. V plné výstroji, tzn. cca 30 kg navíc, jeden z nich zvládl 21 kliků. Také nezůstaly bez povšimnutí hračky ušité odsouzenými, které byly součástí odměňování studentů v rámci různých soutěží konaných v průběhu akcí.     

Moravskoslezská regionální televize Polar byla přítomna na těchto akcích a na jedné z nich poskytl ředitel věznice krátký rozhovor, který můžete shlédnout zde V Karviné se deváťákům prezentovaly střední školy z MSK i mimo region | Karviná | Zprávy | POLAR TV

Byli jsme potěšeni velkým počtem přítomných, kteří projevovali v průběhu dnů zájem o informace o vězeňské službě.      

 

Bc. Simona Szczotková, personalistka

 

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X