Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KARVINÁ 16. července (VS ČR) Také ve Věznici Karviná průběžně probíhá očkování zaměstnanců a vězněných osob vakcínou proti COVID-19.

Očkování zájemců z řad zaměstnanců i odsouzených probíhá ve spolupráci s krajským koordinátorem Moravskoslezské kraje průběžně od března tohoto roku. Vězeňská služba byla vytipována jako jedna z prioritních skupin očkování proti onemocnění Covid-19, a proto mohli být první zájemci z řad zaměstnanců  naočkováni již v březnu t.r..

Včera proběhla další vlna očkování zájemců. Do věznice se dostavil mobilní očkovací tým Polikliniky Agel, aby naočkoval další zájemce, tentokráte zejména z řad odsouzených. Ti se mohli průběžně hlásit a do seznamu zájemců o očkování pak byli zařazováni v termínech tak, jak byla centrálně otevírána registrace pro jednotlivé věkové kategorie občanů ČR. 

Zájem o očkování je mezi zaměstnanci i odsouzenými ve věznici vysoký. Pozitivní, z hlediska možného komunitního šíření nemoci, je zejména vysoký zájem o vakcinaci mezi odsouzenými. Těch je již alespoň první dávkou ve věznici proočkováno více než 77 % z celkového počtu. Zaměstnanců se dosud nechalo naočkovat 126.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X