Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KARVINÁ, 6. října (VS ČR) - Věznice nově navázala spolupráci s oddělením sociálně právní ochrany dětí Městského úřadu Orlová.

Věznice Karviná navázala spolupráci s oddělením sociálně právní ochrany dětí Městského úřadu Orlová. Součástí této spolupráce bylo předání hraček, které vyrábějí odsouzení v rámci speciálně výchovné aktivity Ergoterapie pod vedením vychovatelek terapeutek. Hračky budou sloužit k distribuci do rodin, které jsou dlouhodobě v péči tohoto oddělení a dále budou k dispozici dětem v dětské herně na pracovišti oddělení.

Oddělení sociálně právní ochrany dětí Městského úřadu Orlová v letošním roce zorganizovalo pro děti a mládež letní tábor v horském prostředí Beskyd na Chatě Hrádek. Pobytu se zúčastnily děti z pěstounských rodin a děti ze sociálně znevýhodněného prostředí. Věznice Karviná na tuto akci darovala a dovezla hračky, které si děti v rámci terapeutického dne samy dovybarvily a dokreslily. 

A pro děti jsme při této příležitosti připravili také krátkou prezentaci věznice a práce příslušníků Vězeňské služby ČR. Děti měly možnost vyzkoušet si výstroj příslušníka nebo se podívat do eskortního vozidla. 

Tato akce měla velký úspěch a proto jsme se dohodli na další spolupráci.

Ing. Mgr. Alexandra Gabrielová, vychovatelka - terapeutka

 

Sdílet článek

Facebook
Platforma X