Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PRAHA 7. května (VSČR) - Vazební věznice ve spolupráci s městskou částí Praha 13 se podílela na potravinové sbírce v rámci celorepublikového projektu Sbírka potravin.

V období od 19. – 23. dubna, docházelo ve Vazební věznici Praha-Ruzyně a v objektech Velké Přílepy a Řepy ze strany odsouzených osob k postupnému nákupu a následnému střádání potravin, tak aby se mohly zařadit do celorepublikového projektu Sbírka potravin, který proběhl 24. dubna.

Vybrané potraviny, které se skládaly zejména z trvanlivých potravin, jako je trvanlivé mléko, těstoviny, konzervy luštěnin či drobné drogistické zboží, byly v sobotu 24. dubna předány přímo na radnici městské části Prahy 13, která hraje v celé sbírce úlohu tzv. odběratelské organizace. Nad celým aktem samotného předávání potravin dohlížel mjr. Mgr. Lukáš Špringer, LL.M., MBA. vedoucí výkonu trestu vazební věznice a radní městské části Prahy 13 Aneta Ečeková Maršálová. Zakoupené potraviny poté směřovaly přímo do potravinové banky, kde budou čekat na svého potřebného odběratele.

Více o projektu Sbírka potravin zde.

Ze strany vazební věznice se jednalo o prvotní zapojení do projektu tohoto typu, ale věříme, že se z této činnosti stane tradice.

Děkujeme všem, kteří se do sbírky potravin jakýmkoliv způsobem zapojili.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.