Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PRAHA 2. května (VS ČR) Když v roce 2019 zemřel ve věku 91 let Barron Hilton, podnikatel, který ze stejnojmenného hotelového řetězce založeného jeho otcem udělal globální impérium, odkázal většinu svého jmění na dobročinné účely. Zdá se, že pro jeho následovníky se toto gesto stalo inspirací…

Vazební věznice Praha Ruzyně spolupracuje s hotelem Hilton Prague od roku 2019. Na základě společného memoranda o spolupráci byla v technickém zázemí hotelu vytvořena pracovní místa pro třináct odsouzených žen z objektu oddělení výkonu trestu Velké Přílepy.

            Díky vstřícnosti vedení hotelu Hilton mohly být v objektu Velké Přílepy realizovány zatím dva projekty vedoucí k prohloubení odborné práce s odsouzenými ženami – matkami dětí. Prvním projektem bylo venkovní dětské hřiště spolu se zázemím sloužícím pro realizaci návštěv a stmelování odsouzených žen a jejich dětí.

            Aktuálním projektem, který se díky finanční podpoře hotelu Hiltonu ve výši 30 tisíc Kč podařilo na začátku roku 2023 v objektu Velké Přílepy vybudovat, je dovybavení nově postavené návštěvní místnosti ve vstupní budově. Jedná se o plně vybavený dětský koutek. Kromě běžných návštěv bude nově zařízený prostor v budoucnu využíván také k projektům napomáhajícím k upevňování vztahů vězněných matek s jejich dětmi. Dětský koutek je koncipován tak, aby si na své přišly děti od batolecího věku až po začínající školáky. Děti se za pomocí maminek mohou realizovat prostřednictvím hry nebo se mohou věnovat výtvarným činnostem – dle jejich chuti.

            Realizace takovýchto projektů posunuje odbornou práci s odsouzenými ve výkonu trestu na novou úroveň a rozšiřuje možnosti práce s nimi ve vztahu k minimalizaci recidivy trestných činů. Společnosti Hilton Prague proto patří velké díky, že je ochotna být v tomto úsilí Vazební věznici Praha Ruzyně takto nápomocna.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.