Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

LIBEREC 18. ledna (VS ČR) – Ve středu 8 odsouzených úspěšně ukončilo kurz "Vězňova cesta", který ve vazební věznici realizovala nezisková organizace Mezinárodní vězeňské společenství (MVS). Při této příležitosti také s ředitelkou MSV Gabrielou Kabátovou pohovořil ředitel vazební věznice, přičemž společně diskutovali zejména možnosti další případné spolupráce.

Následně v kapli vazební věznice převzali absolventi kurzu certifikáty z rukou paní ředitelky a lektora Vězňovy cesty Vladimíra Bruknera, který je po dobu 8 -ti týdnů kurzem provázel. Slavnostní atmosféru podtrhlo drobné občerstvení, které zajistilo MVS.

„Vězňova cesta“ je prověřený mezinárodní program postavený na Markovu evangeliu a restorativní justici, který probíhá ve věznicích v téměř 40 zemích světa včetně ČR. Odsouzení často uvíznou v mentalitě selhání a ve špatných rozhodnutích, která vedou mimo jiné k opakování trestné činnosti. Vězňova cesta nabízí nenáročnou formou možnost hledání a nalezení duchovního směru, nebo změnu uvažování o smyslu života a jeho směrování. Cílem je, aby odsouzení pochopili svou situaci a získali naději, že zvládnou žít jinak. Výuka bývá hojně provázena dialogy odsouzených s živým zájmem o možnost osobní změny, kterou kurz nabízí na základě prakticky uchopitelných interpretací evangelia Markova a videí, přinášejících svědectví vězněných osob z celého světa.

O projektu více zde: https://mvs.cz/veznova-cesta/

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.