Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Liberec 22. června (VS ČR) – Devět zaměstnanců Vazební věznice Liberec včera podpořilo projekt Yellow Ribbon Run „YRR“ a běželo štafetový běh v Aktivním lesoparku Řepy v Praze. Letošní ročník byl věnován dětem odsouzených, které bývají dočasnou ztrátou rodiče často traumatizovány.

Realizaci závodu zajistil filantrop a olympijským výborem oceněný fair play sportovec Tomáš Slavata, který pravidelně pomáhá dětem ze znevýhodněných sociálních podmínek. Patronkou dětského běhu byla moderátorka České televize Barbora Černošková. Na start štafetového běhu se pak postavili zaměstnanci ministerstva spravedlnosti, vězeňské služby, probační a mediační služby, státních zastupitelství a neziskových organizací, ale také vybraní odsouzení nebo osoby již propuštěné z výkonu trestu. Akci letos podpořili sportovní osobnosti: biatlonista Michal Krčmář a český reprezentant  ve vytrvalostním běhu Jiří Homoláč. Nechyběl ani ambasador projektu Petr Čtvrtníček, který podporuje aktivity YRR od roku 2019 a vystupuje s vězeňskou kapelou Wsedě z Věznice Kuřim.

Běh se žlutou stužkou patří mezi každoroční aktivity projektu YRR, který od roku 2016 realizuje nezisková organizace RUBIKON Centrum, Probační a mediační služba ČR a Vězeňská služba ČR. Prostřednictvím tohoto projektu zainteresované instituce upozorňují veřejnost na problém složitého začleňování propuštěných vězňů zpět do společnosti, se kterým se Česká republika dlouhodobě potýká. O projektu YRR více zde: /yellowribbon.cz/.

Projekt YRR můžete podpořit během celého roku více: https://www.rubikoncentrum.cz/yellow-ribbon-run/

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.