Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Psycholožka vazební věznice Mgr. Reváková zrealizovala v rámci volnočasových aktivit odsouzených, zejména trvale pracovně nezařaditelných, výrobu šperků.

Ozdoby z dřevěných korálků, recyklovatelných materiálů a šperky z bižuterie kompletovalo několik odsouzených po dobu tří měsíců. Kreativita, praktičnost a zejména nasazení s jakým k výrobě šperků odsouzení přistoupili, byly příjemným překvapením pro mnohé zaměstnance.

Jelikož vznikly opravdu pěkné a originální kousky a blíží se vánoční čas, oslovila Mgr. Reváková prostřednictvím kaplanů vazební věznice ředitele Oblastní charity Liberec Mgr. Františka Sehoře a vedoucí obchůdků ADRA Bc. Milenu Čančíkovou a oběma byly výrobky nabídnuty k dalšímu využití v rámci charitativní činnosti.

V obchůdcích ADRA budou šperky nabízeny za nepatrnou cenu s cílem finančně podpořit nově vzniklé Dobrovolnické centrum ADRA Liberec. Oblastní charita využije výrobky k obdarování dětí a vybraných matek v Azylových domech pro matky s dětmi v tísni.

Výrobky předal zástupcům obou organizací v úterý 17. 12. 2019 vybraný odsouzený za účasti vedení vazební věznice a obou kaplanů.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.