Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

RÝNOVICE/LIBEREC - 21. října (VS ČR) - Pro 29 studentů a studentek z liberecké Střední školy Kateřinky, kteří se ve studijním oboru Bezpečnostně právní činnost mohou v budoucnu uplatnit ve složkách integrovaného záchranného systému, připravily Vazební věznice Liberec a Věznice Rýnovice v pátek 21. října praktické cvičení.

V prostorách tělocvičny a kynologického střediska rýnovické věznice studenti, pod vedením zkušených lektorů z obou věznic, cvičili zákrok jednotky pod jednotným velením aktivované v případě vzniku mimořádné události, např. vzpoury vězňů.  Už prvotní úkol, obléknout si výstroj jednotky, byl pro řadu z nich velmi náročný a bez pomoci instruktora nebo spolužáka by to nezvládli. Protiúderový komplet váží více jak 15 kg, ale nakonec si s tím všichni úspěšně poradili. Výcvik začíná a v očích studentů je vidět zvědavost, možná trochu strach, ale také odhodlání. Plní povely instruktora, nacvičují taktiku zákroku, od jednotného příchodu k mimořádné události až po minimalizaci odporu vězně. V druhé části pro studenty liberečtí i rýnovičtí kynologové připravili ukázku výcviku služebního psa i jeho využití při zákroku.

Při závěrečném vyhodnocení projevovali studenti o práci ve vězeňské službě zájem. Od personalisty věznice obdrželi náborové letáky a my se těšíme, že se někdo ze studentů stane naším kolegou či kolegyní.

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.