Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

RÝNOVICE/LIBEREC - 6. října (VS ČR) – Letošní maturanti z liberecké střední školy v Kateřinkách studující obor „Záchranář“ úspěšně absolvovali výcvik, který pro ně připravili příslušníci vězeňské služby z Vazební věznice Liberec a Věznice Rýnovice.

V prostorách tělocvičny a kynologického střediska rýnovické věznice pod vedením zkušených lektorů z obou věznic nacvičovali zákrok Jednotky pod jednotným velením aktivované v případě vzniku mimořádné události, např. vzpoury vězňů. K dispozici měli modulární protibalistické ochranné komplety, které se naučili společnými silami správně obléknout. Plnili jednotlivé povely, nacvičovali taktiku zákroku, a to od jednotného příchodu k mimořádné události až po minimalizaci odporu vězně. Učili se používat donucovací prostředky a na vlastní kůži si vyzkoušeli práci příslušníků vězeňské služby. Na závěr shlédli také ukázku výcviku služebních psů včetně jejich využití při zákroku a seznámili se s úkoly služební kynologie v podmínkách českého vězeňství.

Při závěrečném vyhodnocení projevovali studenti o práci ve vězeňské službě zájem. Také podle četnosti dotazů a jejich reakcí bylo zřejmé, že různorodost jednotlivých služebních úkolů a činností příslušníků vězeňské služby je velmi překvapila a my tak současně doufáme, že po ukončení studia svoji profesní kariéru zahájí u vězeňské služby.

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.