Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Liberec 23. září (VS ČR) – Jako v celé ČR i ve Vazební věznici Liberec probíhaly dnes volby. Zájem o ně projevilo 30 vězňů, z toho 23 odsouzených ve výkonu trestu, kteří jsou oprávněni volit jen do Senátu Parlamentu ČR a 7 obviněných ve výkonu vazby, kteří mohou volit i do zastupitelstva obce.

Stejně jako v minulosti volily vězněné osoby přímo ve vazební věznici, a to za přítomnosti pověřených členů okrskové volební komise a odborných zaměstnanců vazební věznice. Voliči z řad vězněných osob se nakonec účastnili pouze senátních voleb, neboť mezi obviněnými není aktuálně nikdo, kdo by měl hlášen trvalý pobyt v územním obvodu města Liberce. Šest osob nebylo k volbám připuštěno vůbec, a to z důvodu nesplnění podmínky přihlášení trvalého pobytu v daném volebním obvodu nebo neplatného průkazu totožnosti. Nakonec tak vhodilo své hlasovací lístky do přenosné hlasovací urny příslušné pro senátní volby 24 voličů. V případě vazební věznice se jednalo o senátní volební obvod č. 34.

2. kolo senátních voleb

Dne 30. září 2022 se ve vazební věznici zúčastnilo 2. kola senátních voleb celkem 23 voličů z řad vězněných osob, z toho bylo k volbám připuštěno 21 z nich. 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.