Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Liberec 31. března 2020 (VS ČR) – Videohovory se rozběhly i ve Vazební věznici Liberec. Vězni komunikují se svými blízkými prostřednictvím služby SKYPE.

Rozhodnutím Vlády ČR se dne 13. března, s okamžitou platností až do odvolání, uzavřely brány věznic pro osoby blízké navštěvující obviněné, odsouzené a chovance.

Aby nedošlo k úplnému zpřetrhání žádoucích sociálních vazeb mezi vězněnými osobami a jejich blízkými, byly ve vazební věznici vybrané návštěvní místnosti nově vybaveny audiovizuální technikou umožňující realizaci videohovorů prostřednictvím služby SKYPE. V době plné restriktivních opatření a strachu z nákazy COVID-19 je jakýkoliv kontakt vězněných osob s jejich blízkými obzvlášť důležitý, umožní jim totiž pomoci aspoň částečně zmírnit napětí a obavy, které na obou stranách mříží panují.

Kromě realizace videohovorů byl vězněným osobám zároveň navýšen vyhrazený časový limit pro telefonování s rodinou. Dalšími kompenzačními opatřeními, která byla přijata v návaznosti na četné restrikce dotýkající se života obviněných, odsouzených a chovanců, bylo dočasné navýšení finančního limitu pro nákup ve vězeňské prodejně a možnost přijetí mimořádného balíčku nad zákonem stanovený rámec.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.