Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Liberec 22. 2. 2021 (VS ČR) - Ve Vazební věznici Liberec se v pátek 19. února začalo očkovat. Vybraná skupina příslušníků a zaměstnanců Vazební věznice Liberec na zdravotnickém středisku ve vazební věznici obdržela první dávku očkovací látky proti infekčnímu onemocnění Covid-19.

V nadcházejících dnech obdrží první dávku očkovací látky 100 zájemců z řad příslušníků a zaměstnanců vazební věznice, kteří jsou v pravidelném a dlouhodobém styku s osobami izolovanými pro onemocnění COVID-19 nebo s osobami, které se podrobují karanténně pro Covid-19 a patří mezi nejohroženější skupiny.

Díky dlouhodobě vynikající spolupráci se Zdravotnickou záchrannou službou Libereckého kraje byli nejprve zaměstnanci zdravotnického střediska vazební věznice proškoleni ve správném postupu při očkování. Prvního dne očkování se zúčastnily i kolegyně z Věznic Rýnovice a Stráž pod Ralskem, aby svou zkušenost mohly následně předat a zužitkovat ve svých věznicích.    

Velkou zásluhu na získání očkovací látky pro příslušníky a zaměstnance vězeňské služby má krizový štáb Libereckého kraje v čele s hejtmanem Martinem Půtou, který rozhodl o vyčlenění části očkovacích látek pro věznice v libereckém regionu v souladu se Strategií očkování proti COVID-19 v České republice. Děkujeme.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.