Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

LIBEREC 12. června (VS ČR) –Naše příslušnice prap. Kamila Pešková se se svým psem Extrémem umístila na skvělém 5. místě v celostátní soutěži služebních psů. V kategorii družstev obsadila společně s Petrou Adamcovou a jejím svěřencem Dark Foxem vynikající 2. místo!

Velká cena Městské policie Liberec se konala tuto sobotu tradičně pod záštitou primátora statutárního města Liberce pana Jaroslava Zámečníka. Letošního 18. ročníku se zúčastnilo celkem 21 služebních psů se svými psovody z celé České republiky. Na organizaci celostátní soutěže, kterou pořádali Městská policie Liberec a Kynologický klub Liberec-Pavlovice, se opět podílela i Vazební věznice Liberec. Služební psi po absolvování poslušnosti projevili svoji nebojácnost a odvahu při průzkumu objektu v suterénu budovy vazební věznice. Zde měli za úkol vyhledat a označit pachatele. Hodnotila se i jejich poslušnost při provádění prohlídky a výslechu pachatele a také jejich reakce, když došlo během výslechu a eskorty k útokům ze strany zadrženého. Pro veřejnost však byly nejvíce atraktivní disciplíny, kdy psi na kynologickém cvičišti v Pavlovicích vykonali zásah vůči pachateli, který se snažil ujet na jízdním kole a ukázali zadržení figuranta s protiútokem.

Vazební věznici v nabité konkurenci úspěšně reprezentovala prap. Kamila Pešková se svým psem, kterému neřekne jinak než „Mufik“ a poměřila tak své dovednosti s kolegy z jiných organizačních jednotek vězeňské služby, s psovody celní správy, městské policie, vojenské policie, armády a dalšími včetně účastníků ze soukromých kynologických klubů. První místo si odvezl belgický ovčák Herakles Bohemia Col-Bri a Pavel Hartman, příslušník Vazební věznice Praha – Ruzyně.

Výsledky soutěže služebních psů můžete spolu s fotkami najít na stránkách www.kkpavlovice.cz  nebo také na  https://liberecky.denik.cz/zpravy_region/velka-cena-mestske-policie-liberec-sluzebni-psi.html .

 

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.