Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

LIBEREC 24. března 2023 (VS ČR) – Dnes navštívili Vazební věznici Liberec studenti ze střední odborné školy v Liberci. Během dopoledne získali základní informace o činnostech vězeňské služby, podívali se do cel vězněných osob a mohli si vyzkoušet výstroj a výzbroj našich příslušníků.

Budoucí automechaniky obzvláště zaujala praktická ukázka donucovacích prostředků, kdy mohli na vlastní kůži poznat pocit spoutaného nebo zkusit roli stráženého oděného do protibalistického ochranného kompletu. Ukázka byla doplněna poutavým výkladem zkušených kolegů, kteří klukům přiblížili často psychicky náročnou práci strážných a dozorců prostřednictvím zajímavých příhod z praxe.

Vazební věznice Liberec umožňuje exkurze v rámci programu prevence kriminality zpravidla libereckým středním školám. Cílem těchto exkurzí je nejen poukázat na možné následky trestněprávního jednání a rozšířit tak povědomí o odpovědnosti každého jedince za své činy, ale také seznámit mladou generaci s úkoly a činnostmi vězeňské služby, která působí převážně za mřížemi a veřejnost tak o ni mnoho neví. Současně středoškoláci v rámci exkurzí dostávají i informace o podmínkách přijetí do služebního poměru pro případ, že by je tato návštěva inspirovala natolik, že by po ukončení střední školy chtěli rozšířit naše řady. 

raš

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.