Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Liberec 14. června (VS ČR) – Po dvouleté pauze v Liberci soutěžili služební psi. V nabité konkurenci se podařilo naší příslušnici prap. Kamile Peškové se svým psem Extrémem umístit na skvělém 5. místě.

„VELKÁ CENA MĚSTSKÉ POLICIE LIBEREC" se konala tradičně pod záštitou primátora statutárního města Liberce pana Jaroslava Zámečníka. Letošního ročníku se zúčastnilo celkem 27 psovodů a služebních psů z 20 různých útvarů. Na pořádání 17. ročníku celostátní soutěže služebních psů, kterou pořádá Městská policie Liberec a Kynologický klub Liberec-Pavlovice, se opět podílela i Vazební věznice Liberec. Jednu z disciplín absolvovali kynologové se svými svěřenci přímo v historické budově vazební věznice.

Soutěž se skládala z několika disciplín od poslušnosti, přes zákrok proti výtržníkům, či přepadení. Jednou z nejvíce atraktivních disciplín pro veřejnost byl zásah na pachatele ujíždějícího na kole a zadržení figuranta s protiútokem. V budově vazební věznice absolvovali psi průzkum objektu, vyhledání a označení pachatele. Hodnotila se jejich poslušnost při provádění prohlídky a výslechu pachatele a také jejich reakce, když došlo během výslechu a eskorty k útokům ze strany zadrženého.

Vazební věznici úspěšně reprezentovala prap. Kamila Pešková se svým psem, kterému neřekne jinak než „Mufik“ a poměřila tak své dovednosti s kolegy z jiných organizačních jednotek Vězeňské služby ČR, s psovody Celní správy, Městské Policie ČR – Liberec, Havířov, Kladno, Hradec Králové, Turnov, Policie ČR Ostrava a Karviná a dalšími včetně účastníků ze soukromých kynologických klubů. Výsledky soutěže služebních psů můžete spolu s fotkami najít na stránkách Kynologického klubu Pavlovice http://www.kkpavlovice.cz/.

Naší kolegyni děkujeme za reprezentaci a přejeme hodně úspěchů v dalších kynologických soutěžích.

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.