Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Liberec 19. 8. 2020 (VS ČR) - V sobotu 8. srpna na kynologickém cvičišti v Ústí nad Labem - Základní kynologické stanice Bukov zvítězil v náročném trojboji služební pes Extrém pod vedením ppor. Jakuba Hyxy.

Soutěže se účastnili, jak zástupci ozbrojených složek, bezpečnostních agentur, tak civilní závodníci. Své dovednosti přítomní poměřovali v několika kategoriích: ZMT, OPT1, OPT3 a v trojboji, vše dle zkušebního řádu TART. V rámci trojboje plnili psovodi se svými svěřenci náročné úkoly. Například na oblek ringo předvedl pes zákrok na figuranta, který ho odrazoval nastartovanou motorovou pilou. Dále byl hodnocen kontrolní výkon, kdy figurant používal proti psovi proud vody. Na závěr směřoval zákrok na figuranta v místnosti, který zprvu pasivně seděl, nicméně následně po zákonných výzvách velice agresivně zaútočil na psa kanystry a bránil mu v napadení.

Velmi nás těší úspěch služebního psa vazební věznice Extréma z chovatelské stanice Sagitta Epirum, který pod vedením vrchního inspektora strážní sužby pro psovody ppor. Jakuba Hyxy získal v značné konkurenci nejlepšího hodnocení v trojboji.

Extrémovi a jeho psovodovi gratulujeme a přejeme hodně zdraví, štěstí a úspěchů!!!

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.