Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

LIBEREC 12. listopadu (VS ČR) – V tomto týdnu uskutečnili zaměstnanci liberecké pobočky Úřadu práce ČR ve vazební věznici přednášku pro vybrané odsouzené, během které je seznámili s informacemi týkající se zprostředkování zaměstnání, poradenství, rekvalifikací a podmínek při získávání státní sociální podpory.

Po více jak roční odmlce, vynucené protiepidemickými opatřeními, tak zaměstnanci úřadu práce navázali v praxi na spolupráci s Vězeňskou službou ČR, která byla zahájena v roce 2018, kdy si tyto instituce předsevzaly spolupracovat při začleňování osob končících výkon trestu odnětí svobody do společnosti a tím přispívat ke snižování recidivy trestné činnosti.

Kromě základních informací týkající se zprostředkování zaměstnávání a aktuálních podmínek pro vznik nároku na podporu v nezaměstnanosti a mimořádné okamžité pomoci po propuštění z věznice, představili zástupci úřadu práce i nabídku aktuálně nabízených rekvalifikačních kurzů. Během přednášky byly vysvětleny odsouzeným i praktické problémy, se kterými se můžou setkat při vyplňování formulářů a žádostí. Přítomní si také vyslechli, jaké mají možnosti v případě jejich zájmu absolvovat rekvalifikační kurz ještě v době, kdy jsou ve výkonu trestu odnětí svobody.

Pokud to epidemická situace dovolí, uskuteční se v zimních měsících obdobná přednáška pro další vytypované vězněné osoby a současně se bude mezi zástupci zúčastněných institucí jednat o podmínkách vedoucích ke konkrétnímu zařazení jednotlivých odsouzených do nabízených rekvalifikačních kurzů.

raš

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.