Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

LIBEREC 29. září (VS ČR) – Během letních měsíců se vybraní odsouzení pravidelně účastnili dobrovolnických manuálních prací za vazební věznice. Na tyto obecně prospěšné činnosti byli převážně vybráni klienti ze specializovaného oddílu pro odsouzené s poruchou duševní a poruchou chování, na kterém prochází ročním terapeutickým programem se zaměřením na prevenci recidivy násilného chování. Brigádnické činnosti vykonávali dobrovolně, bez nároku na finanční odměnu, v rámci tzv. extramurálních aktivit.

Na základě dlouhodobé spolupráce s odborem ekologie a veřejného prostoru magistrátu města mohli občané Liberce zaznamenat pracující odsouzené v ulicích města, kde pomáhali s úklidem odpadků, s úpravou svažitých terénů a údržbou zeleně. Těchto činností se zúčastňují v doprovodu zaměstnanců vazební věznice celoročně podle potřeb města.

Během letošního srpna vězni také pomáhali stěhovat nábytek a vybavení Základní školy Na výběžku zpět do nově zrekonstruované budovy školy v Harcově.     

Na konci letních prázdnin se také podíleli na bourání letního dětského tábora nedaleko Raspenavy, který před prázdninami pomáhali stavět pro neziskovou organizaci Klub Pathfinder.

V doprovodu kaplana vazební věznice Mgr. Radka Jurnečky pak čtveřice odsouzených pomáhala odklízet následky požáru kostela Nanebevzetí Panny Marie v Krásném Lese, který po vyhoření pouze chátral a letos se dočkal opravy a celkové rekonstrukce. Vykonáním náročných prací uvnitř kostela významnou měrou přispěli k jeho opětovnému zprovoznění a získali si tak uznání od místních obyvatel. Starostka obce je následně za odměnu přizvala na slavnostní zahájení provozu kostela, jehož součástí byla i slavnostní mše. Této akce se zúčastnili v doprovodu ředitele vazební věznice plk. Mgr. Jana Hladíka.

raš

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.