Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Liberec 19. srpna (VS ČR) – Vybraní odsouzení na počátku srpna pomáhali při revitalizaci památkově chráněných objektů a zahrad, které spravuje Římskokatolická farnost arciděkanství Liberec.

V doprovodu kaplana vazební věznice Mgr. Radka Jurnečky se odsouzení zapojili do zahradních úprav na faře v centru Liberce, kde pomáhali s revitalizací již na jaře. Tentokráte odklízeli stavební suť po bouracích pracích, čistili přilehlé pozemky od sesuté hlíny a odstraňovali vzrostlé nálety. Následující den se pak v Kryštofově Údolí podíleli na obnově zázemí kostela sv. Kryštofa. Součástí areálu kostela je i budova fary, kde se aktuálně konají stavební úpravy. Odsouzení tak zde vyváželi veškeré stavební sutě, vynášeli nepotřebný nebo poničený nábytek z patrové budovy a uklízeli celé přízemí fary.

Jedná se o jednu z dalších obecněprospěšných aktivit, do kterých se odsouzení z vazební věznice zapojili. Vedle pomoci na farách, odsouzení pravidelně pracují na městských pozemcích nebo pomáhají příspěvkovým organizacím města Liberce. Vždy se však těchto aktivit účastní předem prověření a vybraní odsouzení, kteří tyto činnosti provádí dobrovolně, bez nároku na finanční odměnu.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.