Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

LIBEREC 18. června (VS ČR) – Vybraní odsouzení se v uplynulém týdnu nemalou měrou podíleli na záchraně kulturní památky ČR, konkrétně kostela sv. Kateřiny Alexandrijské v obci Stráž nad Nisou, a dále podstatným způsobem pomohli s výstavbou letního dětského tábořiště u Raspenavy.

Trojice vybraných odsouzených, v doprovodu kaplana vazební věznice Radka Jurnečky, po tři dny pomáhala znovuobnovit již nefunkční odvodnění kostela. Čistili všechny obvodové cesty dešťové vody ze svodů kostela, aby voda nestékala pod historickou stavbu a zabránilo se tak vlhnutí stěn kostela a jeho následné devastaci. Jeden den pak nedaleko Raspenavy šestice odsouzených pomáhala se stavbou prvních stanů a základního zázemí dětského tábořiště, které provozuje Klub Pathfinder, a kde se během léta postupně vystřídají stovky dětí. Volnočasový klub velmi ocenil pomoc vězňů s prvními přípravnými pracemi, které bývají vždy manuálně a fyzicky náročné.   

Na tyto obecněprospěšné činnosti byli vybráni vězni ze specializovaného oddělení pro odsouzené s poruchou duševní a poruchou chování, kteří tuto činnost vykonávali dobrovolně, bez nároku na finanční odměnu, v rámci tzv. extramurálních aktivit. Odsouzení v rámci těchto aktivit pravidelně pomáhají i městu s údržbou městských pozemků.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.