Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

LIBEREC 4. března 2024 (VS ČR) – V uplynulých dvou týdnech pomáhali odsouzení z Vazební věznice Liberec stěhovat nábytek a učební pomůcky Základní školy a základní umělecké školy Jabloňová v Liberci, kam se po rozsáhlé rekonstrukci vrací žáci zpět do školních lavic.

V prvním týdnu stěhování se vždy 9 odsouzených podílelo na převozu nábytku a školních pomůcek. Část z nich nakládala z provizorního zázemí ve Vesci věci do transportních vozidel a část z nich je vykládala a umísťovala v již opravené škole. V druhém týdnu pak 6 odsouzených pomáhalo zaměstnancům školy s rozmísťováním nábytku, školních pomůcek a úklidem, aby se žáci po jarních prázdninách mohli posadit znovu do lavic v areálu své školy. Stěhování probíhalo 7 dnů, ve kterých se do něho zapojilo téměř 20 předem vybraných a prověřených odsouzených v doprovodu zaměstnanců vazební věznice. Tito odsouzení práci odvedli v rámci plnění programu zacházení ve výkonu trestu odnětí svobody, a to nad rámec svého pracovního zařazení.

Pomoc vězněných osob při stěhování se uskutečnila na základě dohody ředitele vazební věznice a ředitelky základní školy, která o tuto podporu opětovně požádala vedení vazební věznice, kdy před rokem a půl již vybraní odsouzení pomáhali stěhovat školu právě do náhradních prostor, kam se výuka jejich žáků na dobu stavebních úprav přesunula.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.