Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

LIBEREC 19. října (VS ČR) – Na důkaz fungující spolupráce předal ředitel Vazební věznice Liberec plk. Mgr. Jan Hladík během včerejší pracovní návštěvy polské věznice v Jelení Hoře svému protějšku pplk. Marku Grabowskému Plaketu Vězeňské služby České republiky II. stupně.

Spolupráce obou vazebních věznic, prostřednictvím které dochází k vzájemným pracovním konzultacím zaměstnanců z různých úseků, byla započata již v roce 2016. S nástupem pplk. Grabowkého do funkce ředitele se pak podařilo účelně pojmenovat cíle a detailně nastavit potřeby vzájemné přeshraniční komunikace. Svým přístupem a vstřícností byl také od počátku zárukou profesionální spolupráce a vzájemně korektních pracovních i osobních vztahů zaměstnanců obou organizačních jednotek, což po delší odmlce, vyvolané covidovou pandemií, vyústilo v roce 2022 v podepsání nové dohody o vzájemné spolupráci.

Během jednodenní pracovní cesty se tentokrát setkali se svými protějšky zaměstnanci oddělení logistiky a zdravotnického střediska. Při prohlídce budovy polské vazební věznice se postupně seznámili s organizací a způsobem řízení pracovních činností svých kolegů a průběžně s nimi diskutovali nastavené způsoby řešení některých pracovních úkolů. Při závěrečném hodnocení se všichni zúčastnění u pracovního oběda shodli na tom, že práce v české i polské věznici má spoustu společných znaků, nicméně si obě strany odnesly i řadu nových poznatků, které mohou do budoucna využít při své práci.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.