Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

LIBEREC 27. ledna 2022 (VS ČR) – Ve středu 26. ledna převzal npor. Zdeněk Herman z rukou ředitele vazební věznice medaili Vězeňské služby České republiky „Za zásluhy o rozvoj“, kterou mu udělil generální ředitel Vězeňské služby ČR. Ocenění bylo uděleno zároveň jako poděkování za celoživotní přínos vězeňské službě.

Oceněný příslušník zastává služební místo zástupce vedoucího oddělení pro služební a profesní přípravu již od roku 2002 a většinu příslušníků, kteří ve Vazební věznici Liberec v současné době slouží, sám zaškoloval, předával jim svoje profesní zkušenosti a připravoval je na nástrahy života příslušníka bezpečnostního sboru. Svoji profesní kariéru příslušníka se rozhodl koncem měsíce ledna ukončit. Nadporučík Zdeněk Herman byl přijat do služebního poměru příslušníka Vězeňské služby ČR ve Vazební věznici Liberec dne 1. dubna 1985 a při odchodu do civilního života se trvání jeho služebního poměru zastaví na úctyhodných 36 letech a 10 měsících. Ve svém profesním životě získával zkušenosti prakticky na všech služebních místech strážní i dozorčí služby. Odchodem jmenovaného nejen oddělení vězeňské stráže, nebo Vazební věznice Liberec, ale celá Vězeňská služba ČR přichází o jednoho z nejzkušenějších a nejdéle sloužících příslušníků. Ke službě u Vězeňské služby ČR přivedl i své dva syny, kteří oba slouží ve vazební věznici více jak deset let.

Vzhledem k aktuální pandemické situaci bylo slavnostní předání realizováno za dodržení všech opatření proti šíření onemocnění Covid-19. Kolegové, příslušníci a přátelé, z oddělení vězeňské stráže vazební věznice oceněnému poblahopřáli a poděkovali za jeho dlouholetý erudovaný a lidský přístup k plnění služebních povinností a umění řešit krizové situace s nadhledem.

Za jeho celoživotní lidský i profesní přínos mu tímto kolektiv Vazební věznice Liberec děkuje.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.