Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

LIBEREC 14. května (VS ČR) – Psycholog Vazební věznice Liberec Mgr. Zdeněk Kovařík přijal ve středu 12. května z rukou ředitele vazební věznice „Čestnou medaili Vězeňské služby ČR Za zásluhy o rozvoj“, kterou mu udělil u příležitosti jeho životního jubilea generální ředitel Vězeňské služby České republiky. Ocenění bylo uděleno zároveň jako poděkování za dlouholetou profesní kariéru, kterou pan Kovařík věnoval vězeňské službě, a kterou se rozhodl letos v květnu ukončit.

Slavnostního předání tohoto významného ocenění se účastnili zaměstnanci a příslušníci, kteří přišli Zdeňkovi popřát k narozeninám a současně poděkovat za dlouholetou spolupráci, pomoc a především lidský přístup. Svými letitými zkušenostmi, intuitivním porozuměním a potřebným nadhledem nad složitou problematikou vězeňství byl pro všechny přirozeným učitelem a rádcem. Pro mnohé z nich je důležitou osobností nejen v profesním životě, ale též v rámci řešení složitých životních situací.

Mgr. Zdeněk Kovařík působí ve vězeňské službě od ukončení vysokoškolského studia na Filozofické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci. Od roku 1970 vykonával funkci psychologa ve Věznici Mírov, odkud přešel do Věznice Mladá Boleslav, kde od roku 1975 do roku 1990 řídil oddělení výkonu trestu. Věznice v Mladé Boleslavi však byla v roce 1990 zrušena a Mgr. Kovařík své zkušenosti z vězeňství uplatnil na generálním ředitelství, kde zastával nejdříve funkci zástupce ředitele odboru výkonu vazby a trestu a následně pak 1. náměstka generálního ředitele. Koncem 90. let přešel do civilního sektoru a zastával funkci vedoucího oddělení vězeňství na Ministerstvu spravedlnosti ČR. V roce 2004 se vrátil k přímé práci s vězni jako vedoucí oddělení výkonu trestu ve Věznici Stráž pod Ralskem, kde následně na Institutu vzdělávání  VS ČR přednášel odborné předměty. Od roku 2008 působí ve Vazební věznici Liberec jako psycholog. Letos se rozhodl svoji celoživotní profesní kariéru ve vězeňské službě ukončit a naplno si začít užívat penzi. Jeho aktivní životní styl je obdivuhodný. Ještě neskončil pracovní poměr u vězeňské služby a již nyní se netají tím, že jako důchodce bude na částečný úvazek působit jako školní psycholog.    

Našemu kolegovi k životnímu jubileu a k významnému ocenění gratulujeme a především přejeme hodně zdraví, štěstí a optimismu do další životní etapy!

RaŠ

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.