Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

LIBEREC 13. srpna (VS ČR) – Ve čtvrtek navštívila vazební věznici početná zahraniční delegace z Rumunska. Mezi 12 zahraničními hosty byl náměstek generálního ředitele Vězeňské služby Rumunska se zástupci managementu, kteří mají na starosti investiční akce a projekty financované z fondů EU, ale také příslušníci a odborní pracovníci z rumunské věznice v Temešváru, v čele s jejím ředitelem. Do vazební věznice zavítali v rámci své týdenní studijní cesty, jejímž cílem bylo rozšíření znalostí a povědomí o výkonu vězeňství v podmínkách jiných evropských zemí a sdílení zkušeností a dobré praxe s českými kolegy.

Zahraniční hosty při návštěvě doprovázel ředitel Vazební věznice Liberec plk. Mgr. Jan Hladík. Na úvod pracovního setkání byli rumunští kolegové prostřednictvím elektronické prezentace seznámeni s historií, kapacitou, profilací a systémem rozmístění vězněných osob ve vazební věznici. Následovala prohlídka budovy, kdy si měli možnost prohlédnout a porovnat podmínky ubytování na oddělení výkonu vazby s oddíly určenými pro odsouzené muže. Dále jim byly ukázány návštěvní místnosti a zdravotnické středisko. V praxi se také seznámili se způsobem provádění kontrol balíků doručených vězněným osobám. V rámci prohlídky nahlédli i do prostor justičního areálu, který je s budovou věznice propojen podzemním tunelem. Vzhledem k tomu, že v Rumunsku vězeňská služba nezajišťuje pořádek a bezpečnost v budovách soudů, byly pro hosty zejména informace o výkonu služby příslušníků justiční stráže velmi zajímavé. 

Rumunští kolegové na závěr poděkovali za vstřícnost a informace, které během návštěvy ve vazební věznici získali. Ředitel vazební věznice naopak ocenil jejich schopnosti a zkušenosti se získáváním a čerpáním finančních prostředků z fondů EU.

 

RaŠ

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.