Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

LIBEREC 26. listopadu (VS ČR) – Ve středu na transfúzním oddělení Krajské nemocnice Liberec darovalo svoji krev 13 zaměstnanců Vazební věznice Liberec, 4 zaměstnanci Věznice Rýnovice a 5 zaměstnanců Akademie VS ČR ze Stráže pod Ralskem. Druhým rokem se tak pracovníci Vězeňské služby ČR zapojili do celorepublikového projektu "Hromadné darování krve".

Cílem této akce není jen darovat krev, ale také upozornit na její nedostatek a oslovit prvodárce. Pro velký zájem příslušníků a občanských zaměstnanců z věznic v libereckém regionu (Vazební věznice Liberec, Věznice Rýnovice, Věznice Stráž pod Ralskem a Akademie VS ČR) se v krajské nemocnici daruje krev ve dvou termínech. Do registru by mělo přispět celkem 19 nových dárců, což na transfúzním oddělení vítají s povděkem.

Mezi přítomnými z Vazební věznice Liberec bylo ve středu v nemocnici 5 prvodárců. Někteří se účastnili, protože o tom už v minulosti uvažovali, ale k darování se sami neodhodlali. Některé k darování přemluvili jejich kolegové. Druhým rokem se tak podařilo na transfúzní oddělení přivést z našich řad další nové klienty, kteří se díky této hromadně organizované akci rozhodli darovat krev.

Děkujeme všem kolegům, kteří patří mezi pravidelné a dlouholeté dárce krve a krevní plazmy i dárcům novým, kteří se letos projektu zúčastnili a podpořili tím dobrou věc. 

raš

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.