Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

LIBEREC 28. června (VS ČR) – V úterý navštívil vazební věznici generální ředitel Vězeňské služby Maďarska společně s představitelem maďarského ochrance lidských práv. Osmičlenná delegace top managementu vězeňské služby a kanceláře ombudsmana zavítala do vazební věznice v rámci své zahraniční cesty, jejímž cílem bylo rozšíření povědomí o výkonu vězeňství v podmínkách jiných evropských zemí a sdílení zkušeností a dobré praxe s českými kolegy.

Na úvod pracovního setkání byli maďarští hosté, prostřednictvím elektronické prezentace, seznámeni s historií, kapacitou, profilací vazební věznice a systémem rozmístění vězněných osob. Následovala prohlídka budovy, kdy si prohlédli podmínky ubytování odsouzených mužů, navštívili zdravotní středisko a vnitřní pracoviště. Představitelé vězeňské služby ocenili ukázku výzbroje našich příslušníků a informace o zajištění bezpečnosti budovy. V rámci prohlídky nahlédla delegace i do prostor justičního areálu, který je s budovou věznice propojen podzemním tunelem. Vzhledem k tomu, že v Maďarsku vězeňská služba nezajišťuje pořádek a bezpečnost soudů, byly pro hosty informace o výkonu služby příslušníků justiční stráže zcela nové. 

Maďarští hosté na závěr poděkovali za vstřícnost a informace, které během návštěvy ve vazební věznici získali, neboť návštěva vazební věznice jim pomohla více pochopit systém českého vězeňství.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.