Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Liberec 16. prosince (VS ČR) – Minutou ticha za tragicky zesnulé příslušníky vězeňské služby, kteří se stali oběťmi střelby ve Fakultní nemocnici v Ostravě, zahájili v pátek dopoledne zaměstnanci Vazební věznice Liberec společné setkání konané každoročně k příležitosti oslav Dne českého vězeňství.

Ve svém projevu ředitel vazební věznice plk. Mgr. Jan Hladík zrekapituloval končící rok, poděkoval všem občanským zaměstnancům a příslušníkům za odvedenou práci a zmínil nešťastné události, které bohužel v letošním roce postihly příslušníky bezpečnostního sboru.

Nejen ředitel vazební věznice popřál do nového roku všem zúčastněným hlavně pevné zdraví a hodně štěstí. Děkovná slova a přání hezkých Vánoc zazněla také z úst vedoucího Územního odboru Policie ČR Liberec plk. Mgr. Kurta Maliny a krajského státního zástupce JUDr. Ivana Bernátka, kteří byli hosty slavnostního shromáždění.

Dopolední setkání vyvrcholilo předáním ocenění vybraným příslušníkům a občanským zaměstnancům, která jim udělil generální ředitel Vězeňské služby ČR genmjr. PhDr. Petr Dohnal.       

Z rukou ředitele vazební věznice převzali plakety a medaile Vězeňské služby České republiky za dlouhodobě vynikající pracovní výsledky nebo mimořádné počiny vybraní pracovníci vazební věznice. Mezi oceněnými lze vyzdvihnout technického pracovníka Jana Buzka, který působí ve vězeňské službě 30 let a patří mezi zkušené a svědomité zaměstnance, paní Lenku Bestovou, která pracuje u VS ČR již 23 let a stabilně odvádí práci na vysoké profesionální úrovni. Největšího potlesku se dostalo prap. Pavlu Neumaierovi, který v letošním roce, v místě svého bydliště, zachránil život duševně nemocnému seniorovi a obdržel Medaili za statečnost.

Za přínosnou spolupráci byli oceněni i kolegové spolupracujících bezpečnostních sborů a institucí. Čestnou medaili Vězeňské služby ČR převzal ředitel celního úřadu v Liberci plk. Mgr. Jaroslav Janů, jehož tým se podílí na spolupráci při odhalování drog ve vazební věznici. Za dlouhodobou, vstřícnou a vždy profesionální spolupráci získal ocenění Mgr. Petr Jakubec, který do letošního léta zastával pozici vedoucího odboru cizinecké policie v libereckém kraji. Poděkování se dostalo Mgr. Aleši Vaňkovi vedoucímu Centra poradenských služeb pro obviněné a odsouzené Laxus.

Ocenění vězeňské služby v pátek převzali také

občanští zaměstnanci:

Věra Pelcová - Plaketa Vězeňské služby ČR II. stupně

Bc. Jana Stezková - Plaketa Vězeňské služby ČR II. stupně

Bc. Renata Štěpánková - Plaketa Vězeňské služby ČR II. stupně

                                                                             

příslušníci:                                                                                        

ppor. Mgr. Štěpánka Fröhlichová - Medaile VS ČR Za věrnou službu III. stupně

nprap. Petr Zázvorka - Medaile VS ČR Za věrnou službu III. stupně

npor. Mgr. Ivo Hartman - Medaile VS ČR Za věrnou službu III. stupně

ppor. Oldřich Skoloda - Medaile VS ČR Za věrnou službu III. stupně                                                     

pprap. Martin Smola - Medaile VS ČR Za věrnou službu III. stupně         

npor. Bc. Lukáš Tešnar - Medaile VS ČR Za věrnou službu III. stupně     

npor. Mgr. Petr Makan - Medaile VS ČR Za věrnou službu II. stupně     

nprap. Petr Petřík - Medaile VS ČR III. stupně

mjr. Ing. Petr Wendler - Medaile VS ČR III. stupně

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.