Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

HORNÍ SLAVKOV 22. března (VS ČR) – V březnu úspěšně ukončilo 8 odsouzených 2. běh pilotního Programu pro otce pod vedením zkušených pracovníků odborného zacházení Nikoly Glasslové a Břetislava Hatlapatky.

Projekt byl zahájen na konci listopadu 2023, odsouzení museli absolvovat program v plném rozsahu tj. 8 sezení a jednoho volitelného tématu Výživa a zdravý životní styl. Na závěr programu se uskutečnil Den s tátou, kterého se účastnilo 5 odsouzených a jejich celkem 11 dětí v širokém věkovém spektru. Děti si v průběhu dne se svými otci hrály, vytvořily si pomalovaná trička a jako upomínku na tento výjimečný den si odnesly malé album s fotografiemi svého otce, které si děti společně se svými rodiči vytvořily a dozdobily samolepkami a kresbičkami. Celá akce proběhla ve velice příjemné atmosféře, děti byly veselé a bezprostřední.

Druhý běh pilotního Programu pro otce byl ukončen 7. března, absolventi obdrželi certifikát a celý průběh programu se jim zaznamenal do hodnocení výkonu trestu odnětí svobody.   

Pappa program je součástí projektu Snižování rizik odsouzených prostřednictvím intervenčních programů, financovaných z Norských fondů 2014–2021. Primárním cílem celého programu je podpořit nejlepší zájem dítěte v souladu s Úmluvou o právech dítěte, kterou je Česká republika vázána.

mav

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.