Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

HORNÍ SLAVKOV 17. října (VS ČR) - V pátek se ve věznici uskutečnilo závěrečné osobní setkání odsouzených zařazených do kurzu "Pořád jsem táta" s pracovníky organizace Za branou panem Janem Frankem a paní Martinou Mossóczy, kteří úspěšným absolventům předali osvědčení.

V březnu roku 2022 oslovila věznici organizace Za branou, s nabídkou korespondenčního kurzu s názvem „Pořád jsem táta“. Kurz byl vhodný zejména pro osoby řešící právní nebo psychologické překážky bránící kontaktům s dětmi. Probíhal tak, že odsouzení postupně dostávali poštou od uvedené organizace celkem 8 zadání obsahující informace o kurzu, studijní materiál, testy a pracovní listy. Po vypracování zadaných úkolů je odeslali zpět na adresu organizace a po dalších čtrnácti dnech obdrželi odpověď s vyhodnocením a novými úkoly na další období.

Kurz obsahoval vzdělávací bloky s tématy o manželství, rodičovství, vývoji a potřebách dítěte, soužití v rodině, zabýval se však také otázkami sociálně právními, Úmluvou o právech dítěte, náhradní rodinnou péčí apod. Během kurzu se uskutečnil i jeden SKYPE kontakt s odsouzenými, kteří potřebovali individuální konzultaci. 

Velký dík patří pracovníkům organizace za jejich velice dobrou spolupráci. 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.