Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

HORNÍ SLAVKOV 10. říjen (VS ČR) – Jak správně provést masáž srdce či zastavit krvácení, i to bylo cílem školení zaměstnanců věznice, které se v rámci velkorysé nabídky ředitele Záchranné zdravotnické služby Karlovarského kraje Jiřího Smetany uskutečnilo v pátek v prostorách tělocvičny.

Účastníci kurzu byli seznámeni se zásadami při poskytování první pomoci (resustitace osoby, použití přístroje AED, zastavení krvácení, křečové stavy, otrava, poškození ostrým předmětem, popálení, aj.). Kromě teoretické části si při modelové situaci měli možnost prakticky nacvičit, jak správně postupovat v život ohrožujících situacích. Lektorkou školení byla profesionální záchranářka a školitelka Zdravotnické záchranné služby Karlovarského kraje Vladislava Karbanová. 

Po ukončení školeni zaměstnanci obdrželi certifikát o absolvování kurzu a velmi kladně ocenili získané dovednosti, které budou moci využít i v běžném životě.  Další skupinu zaměstnanců proškolí na konci října vedoucí vzdělávacího a výcvikového střediska Nikola Brizgalová. 

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.