Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

HORNÍ SLAVKOV 29. dubna (VS ČR) – Zaměstnanci věznice se v neděli zúčastnili prvního ročníku akce s názvem Den bezpečnosti na hradě Bečov. Této velkolepé události se účastnily i další bezpečnostní složky státu. Pro příchozí byl připraven bohatý program ve formě workshopů, dynamických a statických ukázek.

V informačním stánku věznice byli návštěvníci seznámeni s činností vězeňské služby, měli možnost zjistit, jaké výzbrojní a výstrojní součástky používají při své práci příslušníci a tyto si mohli prohlédnout a vyzkoušet. Vedoucí personálního oddělení zájemcům o pracovní či služební pozice přiblížila průběh a podmínky přijímacího řízení. Pro děti byly již tradičně připraveny výtvarné dílničky, sladkosti a drobné dárky. Velký ohlas u přítomných měla prohlídka eskortních vozidel či výstava výrobků odsouzených nebo nepovolených předmětů, které byly při prohlídkách zabaveny vězňům.

Návštěvníci si prohlédli i modely relikviáře Sv. Maura, hradu a zámku Bečov, které v minulých letech vyrobili odsouzení zařazení v modelářské dílně ve Věznici Horní Slavkov.

Cílem akce bylo netradičním způsobem oslovit širokou veřejnost a mladou generaci s problematikou osobní bezpečnosti a prezentovat činnosti bezpečnostních složek státu v krásném prostředí národní kulturní památky.

mav

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.