Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

HORNÍ SLAVKOV 20. září (VS ČR) - V úterý se ve věznici v součinnosti s jednotkami hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje uskutečnil cvičný požární poplach, který byl zaměřen zejména na vzájemnou spolupráci hasičů, odpovědných zaměstnanců věznice a požární hlídky při zdolávání požáru.

V dopoledních hodinách došlo k simulovanému požáru v kulturní místnosti jednoho oddílu s tím, že požár nelze zvládnout vlastními silami a při evakuaci odsouzených z objektu bylo zjištěno, že tři odsouzení chybí a není známo, kde se naposledy nacházeli. Na pomoc byl povolán HZS Karlovarského kraje. Jako první přijela do věznice jednotka dobrovolných hasičů Horní Slavkov, následně byly do věznice povolány další čtyři jednotky: JDH Loket, HZS kraje - stanice Sokolov, HZS kraje - stanice Synthomer Sokolov a JDH Chodov. Po nalezení a vyvedení chybějících vězňů z objektu, uhašení požáru a nuceném odvětrání objektu, byl cvičný požární poplach ukončen a velitel HZS Sokolov jej vyhodnotil.

Cílem těchto výcviků je připravit se na schopnost rychle a rozhodně reagovat při vzniku mimořádné události, zabránit ohrožení lidských životů a zdraví a minimalizovat škody na majetku.

mav

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.