Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

HORNÍ SLAVKOV 22. března (VS ČR) – V rámci standardizovaného programu Finanční gramotnost a dluhové poradenství měli v úterý vybraní odsouzení díky spolupráci se spolkem LIGHTHOUSE, možnost diskutovat s jeho zástupcem Petrem Schneedörflerem a exekutorem Pavlem Tintěrou z Exekutorského úřadu Rakovník. Na dvou besedách, kterých se zúčastnilo 71 odsouzených, se mohli ptát na vše, co je z této oblasti zajímalo. Nejčastější dotazy se týkaly komunikace s exekutorem a zjišťování informací potřebných k řešení vlastní dluhové zátěže nebo problematiky srážek a dalších způsobů, kterými exekutor může provádět exekuce.

Diskuze byla velice otevřená a živá. Potvrdila, že předávání informací a finanční vzdělávání jsou velice důležité, pokud chceme při řešení problematiky zadlužení, co nejvíce přispět k budoucí stabilitě současného dlužníka. To se samozřejmě může pozitivně odrazit i na snížení rizika opětovného páchání trestné činnosti.

Beseda byla realizována v rámci spolupráce Generálního ředitelství Vězeňské služby ČR, spolku LIGHTHOUSE a Exekutorské komory ČR.         

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.