Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Tak jako každý rok se svátečný čas naplnil. Posteskneme si, že rok zase rychle uplynul a blíží se téměř jeho konec. Před námi jsou však nejkrásnější svátky v roce, ke kterým předchází adventní čas, období čtyř neděl před vánočními svátky, doba radostného očekávání příchodu Spasitele, duchovní přípravy na Vánoce, rozjímání a dobročinnosti.

Na specializovaném oddělení pro odsouzené s poruchou osobnosti a chování způsobenou užíváním návykových látek (dále jen „Spo/C4“) přípravy na vánoční svátky právě vrcholí. Odsouzení v rámci sebeobslužných aktivit pod vedením odborných zaměstnanců vyrobili různé ozdoby z keramiky, ze dřeva, z textilu. Upekli vánoční cukroví, připravují malou vánoční besídku. Podílejí se na zvýšení estetiky oddílu a ozdobí si vánoční stromek, který k vánočním svátkům neodmyslitelně patří.

 

V průběhu Štědrého dne se mohou odsouzení účastnit nejrůznějších sportovních turnajů, například ve stolním fotbálku nebo šipkách. Budou moci navštívit i vánoční bohoslužbu.

 

Jídelníček se pro všechny odsouzené po dobu vánočních svátků nebude nijak lišit od běžných vánočních zvyklostí. Na Štědrý den se bude odsouzeným podávat běžná snídaně zpestřená vánočkou s přídavkem vánočního balíčku obsahujícího cukroví, k obědu bude hovězí polévka, omáčka Stroganov s rýží a večer je čeká neopomenutelný bramborový salát s řízkem.         

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.