Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

TEPLICE 12.května (VS ČR) – Vězněné osoby z Vazební věznice Teplice, se za doprovodu speciálního pedagoga v rámci extramurálních aktivit, vydali uklízet a třídit odpad na Písečný vrch.

Písečný vrch je oblíben mezi místními lidmi, kteří se na toto místo rádi vydávají na procházky. Vybraný kolektiv vězněných osob se v pátek vydal na pravidelný úklid této oblasti. Vězněné osoby sbírají a následně třídí odpad pohozený na zemi a v okolí odpadkových košů nebo v přilehlém lesíku. V několika případech přišla veřejnost dobrovolníkům za jejich práci poděkovat. Vazební věznice Teplice z vlastní iniciativy dlouhodobě uklízí i jiná odpočinková místa pro lidi v Teplicích.

 

Vysvětlivka: Extramurální aktivita je aktivita, které probíhají výhradně za dohledu zaměstnanců věznice, jsou pro odsouzené především přípravou na pobyt na „svobodě“, ale i určitou motivací. Účelem je zvládnutí kontaktu odsouzených s civilním prostředím po letech strávených za mřížemi. Jedná se především o opuštění věznice v souvislosti s návštěvou (dle § 19, odst. 8 ZVTOS.) a opuštění věznice v doprovodu zaměstnance (dle § 53, odst. 6 ŘVTOS). 

 

Autor D.K.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X