Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

V úterý 25. 06. 2019 v podvečer se v areálu Výstaviště Praha Holešovice v rámci O2 Pražské štafety 4x5 konal již čtvrtý ročník Běhu se žlutou stužkou pod hastagem „ Uteč předsudkům“, jehož cílem je změnit pohled široké veřejnosti na lidi s trestní minulostí.

Na start tohoto závodu se vedle sebe postavili zástupci z řad široké veřejnosti - podnikatelé, zaměstnavatelé, zaměstnanci soudů, vězeňské služby, probační a mediační služby, bývalí i současní vězni, sportovci a známé osobnosti a spousty dalších, kteří jsou ochotni být nápomocni při začleňování bývalých vězňů po propuštění zpět do běžného života.  Letos poprvé si tento závod zaběhlo i 6 běžců z řad odsouzených Věznice Všehrdy. Tři odsouzení ze specializovaného oddílu začali od jara pravidelně trénovat a jejich štafeta YRR 21 včele s jejich vychovatelem úspěšně doběhla do cíle. Ne jinak tomu bylo i u druhé štafety naší věznice YRR 20 odsouzených z 1. a 2. ubytovny, která vybíhala pod vedením příslušníka vězeňské stráže.  Další náš kolega příslušník zahajoval štafetu složenou ze zaměstnanců Vazební věznice v Brně. Výkony všech našich 9 běžců byly opravdu obdivuhodné, zvláště s přihlédnutím ke klimatickým podmínkám, kdy první běžci z celkového počtu více než 700 štafet vybíhali na start v 18: 00 hodin večer za teploty 34 stupňů Celsia.

 Nadšení z možnosti zúčastnit se takové velké sportovní události bylo i přes velkou únavu z tváří všech našich běžců víc než patrné a jejich konečné výsledky si zaslouží obdiv. Štafeta YRR 21 se se svým výsledkem 1:36:56 umístila v celkovém pořadí O2 Pražské štafety na 141. místě, druhá štafeta YRR 20 s časem 1:38:40 obsadila 165. místo.  V našem závodě však nešlo o konečný výsledek, ale mít možnost aktivně podpořit hlavní myšlenku celého závodu.

Velké poděkování patří i organizátorům celého běhu YELLOW RIBBON RUN za poskytnuté zázemí pro závodníky a výbornou atmosféru.

Mgr. Jiřina Vopatová

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X