Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

VŠEHRDY 26. června 2023 června (ŠVS, VS ČR) – Věznice Všehrdy má sedm nových truhlářů. V pátek 16. června totiž ve Věznici Všehrdy na tamní Školském vzdělávacím středisku probíhaly ústní závěrečné zkoušky učebního oboru truhlář. Ze sedmi připuštěných truhlářů, kteří zbyli z původně 14 - členné skupiny, jich plný kvartet získal vyznamenání, za perfektní ústní část své zkoušky. Zbylí tři poté odešli s hodnocením „dobrý“. Všichni tak získali evropský výuční list v oboru, který na našem trhu tak chybí. Záleží však jenom na nich samotných, jestli zúročí znalosti a dovednosti získané na učilišti, které je obehnáno ostnatým drátem. Jinak je ale vše stejné, jako na každém jiném odborném učilišti.

Předseda zkušební komise Miloslav Chuchel ze střední školy ESOZ Chomutov, se pochvalně vyjádřil o znalostech našich studentů a jejich snaze prodat všechno to, co se za dva roky za všehrdskou zdí naučili. „Musím konstatovat, že jsem příjemně překvapen úrovní vašich svěřenců“ vyslovil předseda komise, který ví, o čem mluví, neboť celý červen objíždí jednotlivá SOU v našem kraji, aby ověřil znalosti budoucích truhlářů. Velmi pozitivně se vyjádřil i ke smrkové stoličce, kterou si naši žáci vybrali jako závěrečnou učňovskou práci ve svém oboru. Komisi a žáky přišel také podpořit první zástupce ředitele všehrdské věznice, 1. zástupce ředitele věznice Jan Březina a tisková mluvčí věznice Vladimíra Varmužová.

O týden později pak všech sedm úspěšných žáků stanulo před vedením Školského vzdělávacího střediska. Za přítomnosti ředitele Věznice Všehrdy Miroslava Fouse a jeho prvního zástupce převzali výuční list. Dva odsouzení se nebudou vracet do své kmenové věznice a po dobu výkonu trestu zůstanou pracovat ve Všehrdech.

 

 Mgr. Libor Řezníček, vedoucí ŠVS Všehrdy

var

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.