Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

VŠEHRDY 6. prosince 2022 (VS ČR) – Mikuláš s andílky a čerty včera zavítali do Věznice Všehrdy. Obec Všehrdy spolu s věznicí připravila pro děti svých spoluobčanů a zaměstnanců věznice mikulášskou veselici spojenou s nadílkou.

Před čtvrtou hodinou odpolední se návštěvní sál všehrdské věznice začal plnit dětmi i dospěláky. Na mikulášskou besídku dorazilo na 30 dítek se svými rodiči i prarodiči. Děti hned obsadily velkou plochu na sále a dováděly. Ve čtyři hodiny všechny přivítala starostka obce Petra Březinová a pak  „dýdžej“ Tomáš spolu s ní „rozjel“ zábavu a soutěže.  Mnozí dospěláci se tak možná vrátili v čase, protože mnohé soutěže znali ze svého dětství.

Když byla dítka pořádně rozdováděná, přišel mezi ně Mikuláš. Doprovázeli ho andílci a čerti. Zvlášť z jednoho šel strach. Naštěstí všichni byli celý rok poslušní a tak čerti odešli s prázdnou. Kluci a holčičky dostali za básničku nebo písničku nadílku v podobě sladkostí. Na závěr si děti a také někteří rodiče zatancovali na čertovské diskotéce.

Výzdobu sálu dostali na starost odsouzení ze specializovaného oddílu. A jak je vidět na fotkách, povedla se. Některým se ani po dvou hodinách nechtělo jít domů. V obci u vánočního stromečku však na ně čekala ještě další část programu.

var

Sdílet článek

Facebook
Platforma X