Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Všehrdy 1. července (VS ČR) Dne 30. června se uskutečnilo na školském vzdělávacím středisku ve Věznici Všehrdy slavnostní předávání výučních listů a závěrečného vysvědčení žákům, kteří tak zakončili svou dvouletou snahu o zvýšení kvalifikace.

Absolventi si tak zajistili větší šanci na trhu práce, po jejich propuštění a v jejich následném životě. Ve školním roce 2019/2020 se celkem vyučilo 25 žáků, z toho 9 z nich absolvovalo s vyznamenáním, což je nesporně úspěch. Svou další šanci dostává 8 truhlářů, 7 elektrikářů a 10 kuchařů. Není bez zajímavosti, že 3 absolventi se dostavili ke zkouškám již z civilu, po jejich propuštění z výkonu trestu. I toto číslo svědčí o jejich snaze získat cenný výuční list.

Modré a červené desky ve stylu vysokoškolských diplomů předávalo vedení věznice, konkrétně její ředitel, vrchní rada plk. Mgr. Alexander Vidlák a jeho první zástupce, rada plk. Bc. Miroslav Fous. Celou akci dokumentovala tisková mluvčí věznice. Třídní učitelé oborů kuchař, truhlář a elektrikář spolu s vedoucím ŠVS Mgr. Liborem Řezníčkem následně popřáli absolventům do dalších let hodně štěstí a přání, aby získané dovednosti a znalosti uplatnili co nejdříve na trhu práce a po dobu výkonu trestu také i v pomocných provozech věznic.

Mgr. Libor Řezníček

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X