Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Všehrdy 26. června (VS ČR) Nestává se tak často, aby se bývalí odsouzení vraceli dobrovolně do věznice po jejich propuštění , ale dne 24.6.2019 se toto povedlo v rámci besedy s odsouzenými specializovaného oddělení Věznice Všehrdy. S odsouzenými přijeli besedovat Kuba a Kuba, kteří jsou bývalí absolventi specializovaného oddělení pro osoby s poruchou chování v důsledku užívání návykových látek.  Oba Kubové byli téměř před 1,5 rokem podmíněně propuštěni z výkonu trestu.

S přítomnými odsouzenými se nejdříve podělili o svůj životní příběh, včetně úskalí, se kterým se setkali na svobodě, a co vše udělali již ve věznici pro podmíněné propuštění. Poté jim přítomní odsouzení pokládali dotazy. Jak prakticky řešili dluhy, co bylo rozhodující pro jejich úspěšnost v běžném životě, jak zvládají partnerské vztahy,…a jestli za besedu opravdu nejsou nijak finančně ohodnoceni?

Oba Kubové zmínili důležitost rodinného zázemí, nenechat se odradit hned prvním neúspěchem při jednání na úřadech , ale jít dále za svým cílem. Ani jeden z nich se nestýká s bývalými, tak zvanými kamarády z minulosti.

Jeden z Kubů v současné době studuje na vysoké škole a zároveň pracuje. Ten druhý se zapojil do výroby kuchyní a zároveň pracuje jako pokrývač střech. Svoje dluhy se mu již podařilo téměř splatit.

Na závěr vychovatelé poděkovali za návštěvu a otevřenost Kuby a Kuby. Tato beseda „možná“ zahájila jednu další tradici specializovaného oddělení věznice.

brv

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X