Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

VALDICE 25. června (VS ČR) – Ve Věznici Valdice se k červnovým závěrečným zkouškám z učebního oboru Obráběč kovů dostavilo 35 odsouzených, jeden student skládal zkoušky již po svém propuštění. Kromě jednoho všichni studium úspěšně zakončili. Dalších 48 odsouzených získalo potvrzení o absolvování kurzu.

Slavnostně vyzdobená učebna, nervózně postávající studenti na chodbě, zkušební komise = klasický obrázek školy během června. Nic z toho bychom však letos ve Valdicích nenašli, možná až na tu nervozitu. Studenti skládali pouze standardizované písemné testy a praktické zkoušky, ústní část zkoušek se, na základě výjimky ministerstva školství v souvislosti s epidemiologickou situací, nekonala.

V září 2019 zahájilo studium 48 odsouzených, ke zkouškám se jich dostavilo 35, výuční list získalo 34 a jeden bude opakovat v září.

V rámci Školského vzdělávacího střediska mohou odsouzení navštěvovat i kurzy. Potvrzení o absolvování  z kurzů Knihař, Malíř-natěrač, Technologie 4.0 (CNC obrábění, 3D tisk a robotika) a Feueresteinovy metody instrumentálního obohacování získalo 48 studentů.

Absolventi mají šanci být pracovně zařazeni do provozu věznice, například v údržbářských dílnách. Jiní už mohou uvažovat o dalším využití v civilním životě, neboť je čeká brzké propuštění.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X