Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Služební psy používá vězeňská služba denně k zajištění bezpečnosti příslušníků, ke střežení objektů a k protidrogové prevenci. Psi si musí na různé situace zvykat, jejich výcvik je náročný. Nejen příslušníci, ale i psi si někdy rádi od této náročné služby oddechnou. Navíc je důležité vyzkoušet si práci i v jiném prostředí.

Příležitostí pro změnu byla ukázka práce psovodů s jejich svěřenci na setkání dětí s diabetem, které proběhlo v červenci v Českém ráji, Akci pořádal Diaklub dětí působící při Oblastní nemocnici v Jičíně. Pro děti, které se musí se svojí nemocí naučit žít, pořadatelé připravili bohatý program, jehož součástí byla protidrogová prevence. Děti zhlédly ukázku práce psovodů při vyhledávání omamných a psychotropních látek. Bonusem pro děti byla rovněž ukázka všestranných psů při zadržení pachatele na útěku ve skutečném, pro psa v neznámém,  terénu.

   V dětech tyto ukázky zanechávají dlouhodobé zážitky a je velmi důležité, že v případě dětí, které se musí naučit žít s omezující nemocí, je prevence spojená s ukázkou více než tisíc slov.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.