Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU 23. července (VS ČR) – Věznice Světlá nad Sázavou ve spolupráci s organizací VOLONTÉ Czech uspořádala dětský den. Určen byl primárně pro ženy zapojené do projektu „Mámu potřebuji“. Ten se zaměřuje na upevňování kontaktu vězněných matek s jejich dětmi a soustředí se především na ty matky, které pochází ze sociálně slabých rodin nebo jejichž děti jsou umístěny v dětských domovech, a vzájemný kontakt je tak o něco složitější. Kromě nich se dětského dne zúčastnily matky, které se svými dětmi pobývají na specializovaném oddílu věznice.

Program dětského dne byl velmi pestrý. Svoje umění předvedl klaun, nechyběl skákací hrad, malování na obličej, rukodělné dílničky či fotokoutek. Kromě toho děti čekala cesta za pokladem. V rámci ní plnily různé úkoly, se kterými jim pomáhaly pohádkové postavy. Na konci děti obdržely medaile a čekal na ně ukrytý poklad v podobě drobných dárečků.

Závěrečná slova díků ze strany matek i jejich nejbližších a především rozzářené dětské oči pak byly největším poděkováním pro zaměstnance věznice za časově náročnou organizaci.

Věznice děkuje organizaci VOLONTÉ Czech za spolupráci a dále škole OA, VOŠZ a SZŠ, SOŠS Jihlava, která se podílela na realizaci fotokoutku a malování na obličej.

raj

Sdílet článek

Facebook
Platforma X